PMS omgezet naar CMYK ziet er op het scherm hetzelfde uit, maar kan wel in een andere kleuruitvoer resulteren. Er is kleurverschil mogelijk als er in een ontwerp een combinatie van vector (PMS) en afbeeldingen (CMYK) toegepast is.

De kleuruitvoer van een PMS-kleur is bij benadering. Bepaalde PMS-kleuren vallen buiten het kleurbereik van digitaal full color print in CMYK. Voor vragen kun je contact zoeken met één van onze DTP-collega’s.

CMYK staat voor de kleuren Cyaan, Magenta en Yellow. Door de kleuren cyaan, magenta en geel te mengen ontstaat geen zwart, hooguit donkerbruin, daarom is de kleur zwart (K) toegevoegd.  Door deze vier kleuren in verschillende doseringen met elkaar te combineren kunnen alle kleuren in het CMYK-spectrum worden nagebootst.

PANTONE Matching System (PMS) is een kleurensysteem/kleurenboek met coderingen. Het is dé standaard voor drukwerk en sign. PANTONE Matching System bevat afspraken tussen alle partijen in een ontwerp- en productieproces over het reproduceren van kleuren.  Er zijn ruim 1100 kleuren gedefinieerd door het bedrijf Pantone, die elk hun unieke nummer hebben.

Met deze unieke nummers wordt gegarandeerd dat een kleur overal ter wereld exact gelijk is. ‘Matching’ duidt bij digitaal full color print vooral op de doelstelling een kleur zo goed mogelijk te benaderen. We gebruiken de informatie van steunkleuren (Spot colors) als referentie.