Het printen van stickers op rol en stickervellen wijkt iets af van ons reguliere productieproces. Let bij het aanleveren van bestanden daarom op een paar punten.

Stickers op rol

Afhankelijk van het formaat, aantal en rolafwikkeling, geeft de webshop aan hoeveel rollen je kunt krijgen en dus hoeveel verschillende bestanden je kunt uploaden. Voorbeeld: je kunt tien rollen bestellen, dus is het mogelijk tien verschillende bestanden te uploaden. Per rol krijg je dan één uniek bestand. Uiteraard is het ook mogelijk tien rollen te bestellen met één bestand. De webshop geeft verder het aantal stickers per rol en het totaal aantal stickers aan.

Houd er rekening mee dat de minimale afname 25 meter is.

Stickervellen

Je kunt stickers op vel op twee manieren bestellen. 

 • Keuze 1: stickers op vel
  Het stickervel heeft een vast formaat van 33,3 cm bij 30 cm. Wij plaatsen jouw sticker (tot 30 cm) in een zo gunstig mogelijk patroon. Het aantal stickers op een vel is dus afhankelijk van de grootte van jouw sticker. Jij hoeft alleen het formaat van de sticker in te vullen en aan te geven hoeveel stickers je wilt. Je levert één bestand aan met één contour.
 • Keuze 2: stickervellen eigen formaat
  Je bepaalt zelf het formaat en de indeling van het vel. Het maximale formaat van stickervellen op eigen formaat is 21 cm bij 30 cm. Tijdens het bestellen voer je zelf het gewenste formaat van het stickervel in. Kies hoeveel vellen je wilt. Je kunt de print door laten lopen over het hele vel en je maakt dus zelf de indeling met stickers. In je ontwerp kun je meerdere contouren verwerken. Houdt 2 mm tussenruimte aan tussen de contouren. Het is niet nodig (schoonsnijd)contour op het formaat van het vel te zetten: wij snijden het vel automatisch op het ingevoerde velformaat.

Tips: 

 • Voor zowel stickers op rol als stickervellen geldt een afloop van 1 cm rondom.
 • Lever je bestand aan met cutcontour bij vormen anders dan vierkant of rechthoekig of bij meerdere contouren op een vel. Lees hier hoe je een cutcontour aanmaakt. Bij vierkante of rechthoekige stickers (op rol of enkele contour op vel) hoef je géén cutcontour in je bestand te plaatsen.
 • Bij stickers op rol lever je één ontwerp per bestand aan. Lever dus niet meerdere ontwerpen of contouren in een bestand aan, deze optie geldt alleen voor stickervellen.
 • Kies voor de optie ‘spiegelbeeld’ bij transparante stickers die je aan de binnenzijde van een raam plakt, waarbij de print aan de buitenkant leesbaar moet zijn.
 • Wil je een transparante sticker met witte print? Kies dan voor de optie ‘full color met 100% wit’ en lever de witte gedeelten in je bestand aan met de steunkleur ‘white’. Bekijk ook de complete uitleg over witprint.