Zorg dat je een montagetekening hebt en de juiste lijm voordat je de Freesletters bevestigt. De lijm hangt af van het gekozen materiaal. Je kunt verschillende lijmsoorten kopen op Drukhoek.nl.

Monteren van de afstandhouders


Stap 1
Afstandhouders bestaan uit twee verschillende delen: het mannetje en het vrouwtje. Je bevestigt het mannetje altijd op de letter.


Stap 2
Ontvet het oppervlak van de letters met een Surface cleaner-II en een pluisvrije doek voordat je de letters bevestigt.


Stap 3
Bevestig de afstandhouders op de Freesletters. Voor een optimaal resultaat plak je deze om de 10 cm op een Freesletter. Plaats enkele druppels lijm op de afstandhouders en druk deze vervolgens op de Freesletter, zodat er geen zuurstof meer bij kan komen.Stap 4
Het is van belang om de lijm uit te laten harden. Houd daarbij rekening met circa 1 uur droogtijd. De volledige eindsterkte is bereikt na 24 uur.


Monteren van Freesletters

Stap 1
Positioneer de letter in het kader op de montagetekening.


Stap 2
Druk de letter aan, door het puntje op het blauwe gedeelte van de afstandhouder ontstaat er een drukvorm in het papier. Gebruik een stift om deze plek te markeren.

Stap 3De gemarkeerde plekken zijn de posities waar je de boorgaten aanbrengt. Gebruik daarbij de juiste boor, voor een stenen muur kan dit een 5 mm boor zijn mits er een 5 mm muurplug wordt gebruikt. Houd rekening met het juiste type plug voor de wand van jouw toepassing.

Stap 4
Wanneer de plug is bevestigd, is het mogelijk om het witte gedeelte op de wand te monteren, Plaats vervolgens de letters op de wand en je bent klaar!


Meer informatie over Freesletters